Uniwersytet Warszawski - Centralny System UwierzytelnianiaNie jesteś zalogowany | zaloguj się
katalog przedmiotów - pomoc

Antropologia jedzenia 3502-FAKL71-LIC
Konwersatorium (KON) Semestr zimowy 2019/20

Informacje o zajęciach (wspólne dla wszystkich grup)

Liczba godzin: 30
Limit miejsc: 10
Zaliczenie: Zaliczenie na ocenę
Zakres tematów:

1. Antropologia jedzenia - wprowadzenie do problematyki;

2. Kuchnia a tożsamość narodowa, etniczna, regionalna

3. Przemiany kuchni w Europie i w Polsce

4. „Co drzewiej jadano?” – uwarunkowania społeczne jedzenia, przemiany polskich obyczajów kulinarnych

5. Kuchnia codzienna i świąteczna

6. Zwyczaje „wokół” stołu – ich zróżnicowania regionalne i ich historyczne przemiany

Grupy zajęciowe

zobacz na planie zajęć

Grupa Termin(y) Prowadzący Miejsca Akcje
1 każdy czwartek, 15:00 - 16:30, sala 304
Michał Kowalski 20/10 szczegóły
Wszystkie zajęcia odbywają się w budynku:
Budynek Dydaktyczny - Karowa 18
Opisy przedmiotów w USOS i USOSweb są chronione prawem autorskim.
Właścicielem praw autorskich jest Uniwersytet Warszawski.