Uniwersytet Warszawski - Centralny System Uwierzytelniania
Strona główna

Food System Logistics

Informacje ogólne

Kod przedmiotu: 2600-MFS-FSL-Host
Kod Erasmus / ISCED: 04.0 Kod klasyfikacyjny przedmiotu składa się z trzech do pięciu cyfr, przy czym trzy pierwsze oznaczają klasyfikację dziedziny wg. Listy kodów dziedzin obowiązującej w programie Socrates/Erasmus, czwarta (dotąd na ogół 0) – ewentualne uszczegółowienie informacji o dyscyplinie, piąta – stopień zaawansowania przedmiotu ustalony na podstawie roku studiów, dla którego przedmiot jest przeznaczony. / (0410) Biznes i administracja Kod ISCED - Międzynarodowa Standardowa Klasyfikacja Kształcenia (International Standard Classification of Education) została opracowana przez UNESCO.
Nazwa przedmiotu: Food System Logistics
Jednostka: Wydział Zarządzania
Grupy: Przedmioty dla studentów Master in Food Systems - 1 rok, lato
Przedmioty dla studentów Master in Food Systems - 1 rok, zima
Przedmioty dla studentów Master in Food Systems - 2 rok, zima
Punkty ECTS i inne: 2.00 Podstawowe informacje o zasadach przyporządkowania punktów ECTS:
  • roczny wymiar godzinowy nakładu pracy studenta konieczny do osiągnięcia zakładanych efektów uczenia się dla danego etapu studiów wynosi 1500-1800 h, co odpowiada 60 ECTS;
  • tygodniowy wymiar godzinowy nakładu pracy studenta wynosi 45 h;
  • 1 punkt ECTS odpowiada 25-30 godzinom pracy studenta potrzebnej do osiągnięcia zakładanych efektów uczenia się;
  • tygodniowy nakład pracy studenta konieczny do osiągnięcia zakładanych efektów uczenia się pozwala uzyskać 1,5 ECTS;
  • nakład pracy potrzebny do zaliczenia przedmiotu, któremu przypisano 3 ECTS, stanowi 10% semestralnego obciążenia studenta.
Język prowadzenia: angielski
Rodzaj przedmiotu:

obowiązkowe

Tryb prowadzenia:

w sali

Skrócony opis:

The content of the subject covers logistics and supply chain management. The course aims to discuss the basic logistic processes, as well as the methods of their analysis and logistic management functions from the perspective of integrating enterprises into the food system supply chain.

Pełny opis:

1. Introduction to management of logistics processes in food industry:

- logistics processes within FMCG enterprise and supply chain

- objectives of logistics processes,

- determinants of logistics processes

- analysis, measurement and efficiency of logistics processes.

2. Supply chain management in food systems:

- integration logistics processes in the full supply chain,

- defining the logistic resources and balancing the differences - definition of the required potential of flows in the supply chain.

3. Design, implementation and management of logistics processes and supply chain in food systems:

- design of logistics processes: purchasing and procurement, inventory management, manufacturing, storage, distribution, transport. Procedures and instructions of logistics processes,

- seeking and analysis of disturbances and bottlenecks, downtime and queues in the system of logistics processes and supply chain,

- analysis of the value process and supply chain (value stream mapping),

- building and changing organizational structures managing over logistics processes,

- mapping of competence in logistics processes and supply chain: competences and responsibilities of processes owners and relations between them;

- information systems supporting logistics management.

Literatura:

Books:

Harald Gleissner, J. Christian Femerling (2013), Logistics

Basics — Exercises — Case Studies, Springer

H. Zijm, M. Klumpp, A. Regattieri, S. Heragu, Operations (2019), Logistics and Supply Chain Management, Springer

A.C. Moreira, Luís Miguel D. F. Ferreira, R.A. Zimmermann (2018), Innovation and Supply Chain Management Relationship, Collaboration and Strategies, Springer

K. Erlach (2013), Value Stream Design. The Way Towards a Lean Factory, Lecture Notes in Logistics

e-Journals:

Journal of Business Logistics, Wiley Online Library

Efekty uczenia się:

After completing the course students:

K_W01 know and understand the concepts of logistics management and the place of logistics in management

K_W02 know and understand the principles and procedures of logistics management in organizations and elements of logistics infrastructure

K_W05 know and understand the phenomena and processes occurring in the sphere of logistics in the food system

K_U01 can and are able to recognise and diagnose problems in logistics processes and propose appropriate logistics solutions

K_U02 can and are able to interpret the influence of phenomena occurring in the environment of logistic organizations on their functioning

K_U04 can and are able to design solutions for supply chain management and distribution channels for communicative market situations and disseminate the effect of their work communicatively and debate in English

K_U06 can and are able to plan and organize own work and team work

K_U07 can and are able to self-educate and improve qualifications in the field of supply chain management

K_K01 are ready to critically express opinions and discuss the issues of supply chain management

K_K02 are ready to take responsibility for the impact of logistic activities on the environment.

K_K03 are ready to show creativity in designing and implementing the principles of systemic thinking

K_K04 are ready to develop the achievements of the discipline and sustain the ethos of the profession

Metody i kryteria oceniania:

General criteria:

5% - activity during classes

45% - tasks performed in classes

50% - logistics project performed in teams (max. 3 persons).

very good (5)

The final grade is the sum of all three components. It is required to get not less than 95 % of each criteria

fairly good (4,5)

The final grade is the sum of all three components. It is required to get not less than 90% of each criteria

good (4)

The final grade is the sum of all three components. It is required to get not less than 80% of each criteria

satisfactory (3,5)

The final grade is the sum of all three components. It is required to get not less than 70% of each criteria

sufficient (3)

The final grade is the sum of all three components. It is required to get not less than 60% of each criteria.

Zajęcia w cyklu "Semestr zimowy 2023/24" (zakończony)

Okres: 2023-10-01 - 2024-01-28
Wybrany podział planu:
Przejdź do planu
Typ zajęć:
Warsztaty, 15 godzin więcej informacji
Koordynatorzy: Agnieszka Wiśniewska
Prowadzący grup: Monika Łobaziewicz
Lista studentów: (nie masz dostępu)
Zaliczenie: Zaliczenie na ocenę
Rodzaj przedmiotu:

obowiązkowe

Zajęcia w cyklu "Semestr letni 2023/24" (w trakcie)

Okres: 2024-02-19 - 2024-06-16
Wybrany podział planu:
Przejdź do planu
Typ zajęć:
Warsztaty, 15 godzin więcej informacji
Koordynatorzy: Agnieszka Wiśniewska
Prowadzący grup: Monika Łobaziewicz
Lista studentów: (nie masz dostępu)
Zaliczenie: Zaliczenie na ocenę
Rodzaj przedmiotu:

obowiązkowe

Opisy przedmiotów w USOS i USOSweb są chronione prawem autorskim.
Właścicielem praw autorskich jest Uniwersytet Warszawski.
Krakowskie Przedmieście 26/28
00-927 Warszawa
tel: +48 22 55 20 000 https://uw.edu.pl/
kontakt deklaracja dostępności USOSweb 7.0.3.0 (2024-03-22)