Uniwersytet Warszawski - Centralny System Uwierzytelniania
Strona główna

Kultura kulinarna Korei

Informacje ogólne

Kod przedmiotu: 3600-SJW-KKK-OG
Kod Erasmus / ISCED: (brak danych) / (brak danych)
Nazwa przedmiotu: Kultura kulinarna Korei
Jednostka: Wydział Orientalistyczny
Grupy: Przedmioty ogólnouniwersyteckie humanistyczne
Przedmioty ogólnouniwersyteckie na Uniwersytecie Warszawskim
Wydział Orientalistyczny - przedmioty ogólnouniwersyteckie
Punkty ECTS i inne: 3.00 Podstawowe informacje o zasadach przyporządkowania punktów ECTS:
  • roczny wymiar godzinowy nakładu pracy studenta konieczny do osiągnięcia zakładanych efektów uczenia się dla danego etapu studiów wynosi 1500-1800 h, co odpowiada 60 ECTS;
  • tygodniowy wymiar godzinowy nakładu pracy studenta wynosi 45 h;
  • 1 punkt ECTS odpowiada 25-30 godzinom pracy studenta potrzebnej do osiągnięcia zakładanych efektów uczenia się;
  • tygodniowy nakład pracy studenta konieczny do osiągnięcia zakładanych efektów uczenia się pozwala uzyskać 1,5 ECTS;
  • nakład pracy potrzebny do zaliczenia przedmiotu, któremu przypisano 3 ECTS, stanowi 10% semestralnego obciążenia studenta.
Język prowadzenia: polski
Rodzaj przedmiotu:

ogólnouniwersyteckie

Tryb prowadzenia:

zdalnie

Skrócony opis:

Celem zajec jest przyblizenie studentom problemow zwiazanych z jezykiem i kulinariami oraz nazywkow zywieniowych, zwyczajow oraz norm jedzeniowych Koreanczykow.

Literatura:

Podrecznik do jezyka koreanskiego i materialy wlasne prowadzacej.

Metody i kryteria oceniania:

Kryteria oceny:

Obecnosc na zajeciach i zaliczenie pisemne: test jezykowy + wiedza o kulturze i kulinariach Korei

-Ocena ciagla (biezace przygotowanie do zajec i aktywnosc) - 50%

-Koncowe zaliczenie pisemne - 40 %

-Kontrola obecnosci - 10%

Zajęcia w cyklu "Semestr letni 2023/24" (w trakcie)

Okres: 2024-02-19 - 2024-06-16
Wybrany podział planu:
Przejdź do planu
Typ zajęć:
Konwersatorium, 30 godzin, 15 miejsc więcej informacji
Koordynatorzy: Katarzyna Oh
Prowadzący grup: Katarzyna Oh
Lista studentów: (nie masz dostępu)
Zaliczenie: Przedmiot - Zaliczenie na ocenę
Konwersatorium - Zaliczenie na ocenę
Skrócony opis:

Celem zajec jest przyblizenie studentom problemow zwiazanych z jezykiem i kulinariami oraz nazywkow zywieniowych, zwyczajow oraz norm jedzeniowych Koreanczykow.

Literatura:

Podrecznik do jezyka koreanskiego i materialy wlasne prowadzacej.

Uwagi:

Przedmiot jest przeznaczony dla osob, ktore nie znaja jezyka koreanskiego.

Zajęcia w cyklu "Semestr zimowy 2024/25" (jeszcze nie rozpoczęty)

Okres: 2024-10-01 - 2025-01-26
Wybrany podział planu:
Przejdź do planu
Typ zajęć:
Konwersatorium, 30 godzin, 20 miejsc więcej informacji
Koordynatorzy: Katarzyna Oh
Prowadzący grup: Katarzyna Oh
Lista studentów: (nie masz dostępu)
Zaliczenie: Przedmiot - Zaliczenie na ocenę
Konwersatorium - Zaliczenie na ocenę
Opisy przedmiotów w USOS i USOSweb są chronione prawem autorskim.
Właścicielem praw autorskich jest Uniwersytet Warszawski.
Krakowskie Przedmieście 26/28
00-927 Warszawa
tel: +48 22 55 20 000 https://uw.edu.pl/
kontakt deklaracja dostępności USOSweb 7.0.3.0 (2024-03-22)