Uniwersytet Warszawski - Centralny System Uwierzytelniania
Strona główna

Food in Humanitarian Action

Informacje ogólne

Kod przedmiotu: 2200-9HA-23-OG
Kod Erasmus / ISCED: 10.0 Kod klasyfikacyjny przedmiotu składa się z trzech do pięciu cyfr, przy czym trzy pierwsze oznaczają klasyfikację dziedziny wg. Listy kodów dziedzin obowiązującej w programie Socrates/Erasmus, czwarta (dotąd na ogół 0) – ewentualne uszczegółowienie informacji o dyscyplinie, piąta – stopień zaawansowania przedmiotu ustalony na podstawie roku studiów, dla którego przedmiot jest przeznaczony. / (0421) Prawo Kod ISCED - Międzynarodowa Standardowa Klasyfikacja Kształcenia (International Standard Classification of Education) została opracowana przez UNESCO.
Nazwa przedmiotu: Food in Humanitarian Action
Jednostka: Wydział Prawa i Administracji
Grupy: Przedmioty ogólnouniwersyteckie na Uniwersytecie Warszawskim
Przedmioty ogólnouniwersyteckie społeczne
Przedmioty ogólnouniwersyteckie Wydziału Prawa i Administracji
Punkty ECTS i inne: (brak) Podstawowe informacje o zasadach przyporządkowania punktów ECTS:
  • roczny wymiar godzinowy nakładu pracy studenta konieczny do osiągnięcia zakładanych efektów uczenia się dla danego etapu studiów wynosi 1500-1800 h, co odpowiada 60 ECTS;
  • tygodniowy wymiar godzinowy nakładu pracy studenta wynosi 45 h;
  • 1 punkt ECTS odpowiada 25-30 godzinom pracy studenta potrzebnej do osiągnięcia zakładanych efektów uczenia się;
  • tygodniowy nakład pracy studenta konieczny do osiągnięcia zakładanych efektów uczenia się pozwala uzyskać 1,5 ECTS;
  • nakład pracy potrzebny do zaliczenia przedmiotu, któremu przypisano 3 ECTS, stanowi 10% semestralnego obciążenia studenta.

zobacz reguły punktacji
Język prowadzenia: angielski
Rodzaj przedmiotu:

ogólnouniwersyteckie

Skrócony opis:

The overall objective of the module is to introduce the students to principles, objectives, legal instruments and concept of food law. Students will learn about European Union regulation on different types of food (GMO, organic, traditional), production and distribution of food, food ingredients and food labeling. It offers insight to main differences in the approach to food safety and quality in EU and USA and their implications for humanitarian aid.

Pełny opis:

Main themes

• General outline of food Law

• The concept of food

• Humanitarian aid suppliers acting as food business operators

• Information concerning a food

• Genetically Modified Food in humanitarian aid (the advantages and disadvantages)

• Obligation resulting from religion and humanitarian food aid

• Common Agriculture Policy (aims, functions, instruments of CAP) and humanitarian food aid

• The human right to adequate food and concept of food security

• Principles and standards for food and food-related aid

• Food aids in situations of armed conflict and in the event of disasters

• Food Aid Convention, Food Assistance Convention and other international documents

• The European Consensus on Humanitarian Aid and other EU documents

Efekty uczenia się:

In conformity with the learning outcomes set out by the NOHA network, students should achieve the following learning outcomes by the end of this module:

• A good understanding of the basic concepts of Food Law

• The ability to identify different aspects of Food Law and their implications for humanitarian action

• General knowledge on crucial aspects of distribution and labelling of food with special focus on food aid

• The ability to present legal argumentation for usage of different instruments of food aid

• Understanding of major challenges in food aid

Metody i kryteria oceniania:

The module will employ a combination of lectures and classroom-based group work to achieve the learning outcomes mentioned above.

The final grade will be calculated as follows:

1. 40% -final exam (test with open and closed questions)

2. 40% -individual presentation at seminar

3. 20 % - activeness (presence, discussion)

Przedmiot nie jest oferowany w żadnym z aktualnych cykli dydaktycznych.
Opisy przedmiotów w USOS i USOSweb są chronione prawem autorskim.
Właścicielem praw autorskich jest Uniwersytet Warszawski.
Krakowskie Przedmieście 26/28
00-927 Warszawa
tel: +48 22 55 20 000 https://uw.edu.pl/
kontakt deklaracja dostępności USOSweb 7.0.3.0 (2024-03-22)